Furusjøen Rundt-løpet

Vær- og føreforhold

05.09.2019

Forhåndspåmeldingen er nå stengt

Høstens løpeeventyr. Foto: Heribert Kink

Det er ikke lengre mulig å forhåndsmelde seg til Furusjøen Rundt-løpet/marsjen.
Vi vil åpne for etteranmelding i sekretariatet på lørdag, fra kl. 10.00 og inntil en time før løpsstart.

Se hvem som er påmeldt | Live timing: Furusjøen Rundt-løpet | Online LØPMAGASIN 2019

Været på lørdag

Basert på tur i løypene onsdag 4. september og værvarslet til YR.no 

Oppdatert værvarsel, se: Yr.no/Rondablikk

Pr. natt til torsdag meldes det at på løpsdagen blir det oppholdsvær og perioder med sol, lettskyet. Økende vind på ettermiddag fra flau vind til lett bris.   
Fram til løpsdagen (torsdag/fredag) meldes det skyet og regn torsdagsnatt og utover torsdagen. Fra torsdag ettermiddag delvis skyet, oppholdsvær og liten/ingen vind. Natt til lørdag varsles det regnbyger, men at varslet er noe usikkert. 
Værvarslet gir håp om greie forhold under løpet/marsjen på lørdag. 

Føreforhold

På onsdag 4. september var vi ute i deler av trasèen, og kan melde om gode forhold.
Ikke noen unormale nedbørsmengder i den siste tiden, slik at stiene står seg veldig godt. Dog er det varslet noe regn framover mot løpet.
Opplever føret som stabilt med godt feste (ikke sleipt eller glatt), men noe våt ved myrdrag, både på 8 km og 18 km. Underlaget "gir etter" i noen oppfliste partier som gjør at det suger litt krefter. Der det er fast sti er det fine forhold, og godt grep med en grei allroundsko. 


Bildet er tatt onsdag 4. september ca halvveis i 8 km-løypa. Før og etter klopper kan det være noe fuktig underlag, men oppleves ikke glatt. Foto: Heribert Kink.

Skotøy

Er du av de som misliker å bli våt på beine, anbefaler vi vanntette sko.
Om du ikke reagerer på å løpe med våte bein, kan en løpesko som slipper vann fort inn og ut være greit, for å unngå at skoene blir tunge på beina.

Vi menar at man kan løpe/marsjere nærmest uansett løpe-/frittidssko, men har du en målsetting om å kjempe i toppen av løpet/marsjen kan skotøyet være en faktor.

Vi vil anbefale sko du er komfortable med og litt tykkelse og grovhet i sålen.
Ha i bakholdet at man ikke løper i noe vanskelig eller teknisk terreng, så kanskje en lettere grus/asfaltsko vil være å foretrekke framfor en grov terrengløpesko. 

Vann- og avløp (VA) utbygging 

Kommunen er inne i en sluttfase av storstilt utbygging av VA-anlegg til hyttefeltene på Kvamsfjellet. Det medfører stor anleggstrafikk på veier som brukes under Furusjøen Rundt-løpet.

Veiene preges noe av tungtrafikk og kan være  noe oppkjørt enkelte steder. Om det blir vensenlig med regn/våte forhold på lørdag så vil grusveiene muligens oppleves som sleipe. Presiserer at dette er kun snakk om noen få korte strekk.

Der hvor man har fullført gravingen og satt stien tilbake til sin form, er det fine stier. Underlaget er fast og lett å løpe/gå. Foto: A. Lunde.


lørdag
16.november
søndag
17.november
mandag
18.november
tirsdag
19.november
onsdag
20.november
torsdag
21.november
fredag
22.november
lørdag
23.november
søndag
24.november
SnøDelvis skyetSnøSkyetSkyetSkyetSkyetSkyetSkyet
-5°-5°-2°-2°-1°-1°
Svak vind, Øst, Snø 1,2 mmSvak vind, Øst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Nordøst, Snø 2,2 mmSvak vind, Sør, Skyet 0 mmSvak vind, Øst, Skyet 0 mmSvak vind, Øst-sørøst, Skyet 0 mmSvak vind, Øst-sørøst, Skyet 0 mmSvak vind, Sør-sørøst, Skyet 0 mmSvak vind, Sør-sørøst, Skyet 0 mm
Værvarsel Furusjøen Rundt stadion fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK