Furusjøen Rundt-rennet

En uke igjen til startskuddet går!

10.02.2018

Forhåndspåmeldingen stenger onsdag 14. februar kl. 23:59

Oppdatert startliste (10.02, 09:00) finner du på Furusjøen Rundt Live.

Vær og føre

De første værvarslene for neste helg er kommet, og det ser ut til at Furusjøen Rundt-rennet får drømmeforhold, men lettskyet vær.
Lite vind - flau vind ca. 1-2 m/s, oppholdsvær og dagtemperatur på bare noen få minusgrader -6 - -4ºC. 

Også her ved foten av Rondane har vi en svært snørik vinter, og trasèen har vært kjørt og preparert siden tidlig i vinter. Vi tror kanskje ikke Furusjøen Rundt-rennet har hatt så mye snø, i nyere tid, som i år. 
Vi krysser fingrene for at varslet holder seg i en uke, og kanskje at sola titter fram også!   

En uke igjen  

2017 var det rekordmange som stilte til start under skirennet rundt Furusjøen på Kvamsfjellet. I år er økningen i påmeldinger på hele 20% så langt.
I 2017 var rennet utsolgt.  I år har vi økt taket til maksimalt 900 deltakere.   

Ingen stakefrie soner

Furusjøen Rundt-rennet gir ofte gode seedingsresultater til både Birkebeinerrennet og Vasaloppet senere i vinter. 
Les også: Seeding til Norges og Sveriges største skirenn

Furusjøen Rundt-rennet har med sin løypeprofil blitt omtalt av tidligere deltakere som «den perfekte oppkjøringen til Vasaloppet». For den som ønsker å delta på de store langløpene/turløpene her hjemme eller i utlandet, kan få en flott staketur rundt Furusjøen med den majestetiske utsikten til Rondane ruvende i terrenget. 

Vi gjør oppmerksom på at det er teknikkontroll ute i løypene og at skirennet går i klassisk teknikk. Det er noen stigninger som kan være harde å gå på blanke ski, om man ikke har øvd mye på staking. Skøytetak er ikke tillatt i klassisk teknikk. 

45 km eller 20 km? 

Furusjøen Rundt-rennet er så mye mer enn bare konkurranse om de beste plasseringene og seeding til andre større renn. Man kan også velge å gå en kortere skirenn, hvor hele familien kan delta i fellesskap, eller få en flott tur i lag med venner eller kolleger.
Den kortere løypa er ofte brukt som et treningsmål for de som ikke har like stort fokus på konkurranse, og ha en god mestring av å gjennomføre en flott skitur.
Furusjøen Rundt-rennet har aldersklasser fra 15 år og oppover, samt familie-/og trimklasser. 

Se også Løypekart

Egen startplass!

Unngå knuffing i starten og kampen om den beste startposisjonen.
På Furusjøen Rundt-rennet har alle sin faste startplass ut i fra sitt startnummer. Startpulje er basert på selvseeding, altså hvor lang tid deltakeren selv antar å bruke på sine 45 kilometer rundt Furusjøen. De som seeder seg selv til antatt bestetid blir plassert i feltet basert på resultater i XC-ranking, slik at startnummer 1 er den antatt beste løperen og står i startspor 1, så fortløpende bakover. Dermed er det ingen grunn til å stresse seg inn i startfeltet og få beste plass. Her får du din tildelte plass.
Sagt av deltaker 2017: «Veldig imponert over startordningen med faste plasser hvor alt gikk rolig for seg (der har andre noe å lære)»   

Påmelding

Siste ordinære påmeldingsfrist er onsdag 14. februar 2017, kl 23:59.
Praktisk informasjon, løypekart og -profil, startkontingent m.m. finner du i informasjon.   

Velkommen til Eventyret i Rondane. 

 

Vertshuset Sinclair inviterer til Afterski!

Foto: Rondane og Kvamsfjellet turløypelag

 


torsdag
21.februar
fredag
22.februar
lørdag
23.februar
søndag
24.februar
mandag
25.februar
tirsdag
26.februar
onsdag
27.februar
torsdag
28.februar
fredag
01.mars
SkyetDelvis skyetSkyetDelvis skyetSkyetDelvis skyetDelvis skyetSkyetDelvis skyet
-2°-1°
Svak vind, Øst-sørøst, Skyet 0 mmSvak vind, Øst-sørøst, Delvis skyet 0 mmFlau vind, Nord-nordvest, Skyet 0 mmFlau vind, Sør-sørvest, Delvis skyet 0 mmFlau vind, Nord-nordvest, Skyet 0 mmFlau vind, Nord-nordøst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest-sørvest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest-nordvest, Skyet 0 mmFlau vind, Nordvest, Delvis skyet 0 mm
Værvarsel Furusjøen Rundt stadion fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK