Rittet

6.Juli 2019

--:--:--

dager

timer

minutter

til Furusjøen Rundt-rittet 2019!

Påmelding
Live REC Icon An pulsing live icon Live oppdatering

Løypetrasé 20km

Drikkestasjoner

Garderibe/dusj

Løypetrasé 45km

Mat- og Drikkestasjoner

Toaletter

Rennkontor

Parkering

Kafé/mat

Start og mål

Bra publikumsplass

Førstehjelp

Terrengsykkelritt i eventyrlige omgivelser ved Rondane på Kvamsfjellet. Stier og utfordringer i forskjellig vanskelighetsgrad fra den tøffeste terrengsyklisten til en snillere seedingsløype til barn og ungdomsritt. Egen trase for barn og mosjonister.

Informasjon

2019 MTB Marathon European Championships

See information about the European Championships at www.mtbmarathon.no 

Løypebeskrivelse

70 km Furusjøen Rundt-rittet

- seedingsritt til Birkebeinerrittet, Grenserittet og CykleVasan

Eventyret i Rondane starter rolig på grusveier ned mot vakre Furusjøen og opp gjennom setergrenda Hovde, ned Frydalen landskapsvernområde tett inn til Rondane nasjonalpark. 
Første utfordring kommer etter 13,6 km.
På snaut 9 km stiger løypa med 422 stigningsmeter til du er på toppen av Krøkla, 1.162 m.o.h.
For de som tar seg tid, kan man nyte en fantastisk utsikt mot Rondane og Jotunheimen. Her er første matstasjon. Er det tungt opp, er det tilsvarende lett ned. 

Løypa går videre forbi Aftstjønn og gjennom et flott landskap med mange setergrender opp til Gravdalen. Dette er løypas første terrengutfordring på 3,5 km.
Fra snaufjell og gjennom furuskogen kommer man til Tjønnsætra og andre matstasjon. Her går løypa på raske skogsstier, terreng og grus mot Tjønnmorka og inn på et terrengparti mot Kringsætrin og matstasjon nummer tre. 

Så svinger løypa inn mot Smukksjøen og løypas andre lange terrengparti ned mot Furusjøen igjen.

Den siste delen av løypa går opp Haugseter inn forbi Hotell Rondablikk og inn til mål på Rudland fjellsenter.

Fakta:
Lengde 68,3 km.
Ant. Høydemeter 1.500 m.
Sti/terreng 20 km.
Grus 47,7 km.
Asfalt 600 m.
Stipulert vinnertid ca 2:30

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 23 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h. - 41 km. 

Kringsætrin 869 – 56 km.

Løypekommentar:
Løypeprofilen er spesielt tilpasset mosjonisten og Birkenentusiasten. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger, og flere og flere deltager deltar. Det er ikke uten grunn at vi kaller dette for Eventyret i Rondane.
Variert vanskelighetsgrad på terreng og stipartiene gjør dette rittet til en utfordring som mange synes er gøy. Stipartiene er utbedret i 2014 og 2016.

UCI MTB Marathon Series
NorgesCup

Furusjøen Rundt er trolig av de tøffeste løpene som har vært kjørt i NC-sammenheng i Norge gjennom tidene. Det er lagt vekt på tekniske ferdigheter, høydemeter, kjøretid og variert morsomt terreng. For å gi en best mulig beskrivelse av løypen har vi valgt å dele den opp i seksjoner 

In English: Course description

73 km 

- Furusjøen Rundt Pathfinder | Menn Elite og Master. Seeding til UltraBirken

1. Frem til Krøkla 20 km. 
Starter rolig på grusveger i ca. 3 km før løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1.264 m.o.h. Her er det et gåparti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng. Løypepartiet er ikke teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

2. Frem til Tjønnsæter 31 km.
Etter matstasjon på Krøkla 1.155 m.o.h. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier på øversiden av Fjelltjønn og ned til Gravdalen,  Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og matstasjon og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti. 

3. Frem til Kvam Idrettspark 42 km.
Fra Tjønnsæter går den raskt ned mot det punktet hvor løypen svinger nedover mot Kvam. Her kommer løypas mest krevende tekniske parti. Etter ca. tre kilometer oppover langs sti, stuper løypa nedover langs svært bratte stier ned mot Kvam og løypas laveste punkt 270 m.o.h. Løypa har nå gått nesten 42 km på sti og terreng.

4. Frem til Bakkom 51 km.
Fra Kvam Idrettspark går løypa nå bratt oppover på grusveg langs den flomrammede Veikledalen, opp til Leinbakken, og mot matstasjonen på Bakkom. 

5. Frem til Kringsætrin 61 km. 
Nå følger løypa fylkesvei 419 i ca. 400 meter (endret i forhold til løypekart) og ved Tjønnmorka møtes alle løypene i Furusjøen Rundt. Først på grusvei og så et lite terrengparti før matstasjonen på Kringsætrin.

6. Frem til Vassmillom 69 km.
Det er nå den samme trasèen som resten av Furusjøen Rundt. Løypa går oppover mot Smukksjøen og over til Vålåsjøen. Partiet har en fin blanding av raske stier, grus og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen.

7. Frem til MÅL.
Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, nedover mot Hotell Rondablikk og i mål. Felles trasè med alle løyper fra Vassmillom og inn i mål. 

Fakta:
Lengde 73 km
Ant. høydemeter 3.000 m
Stipulert vinnertid ca. 4:00

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h – 31 km.
Kvam Idrettspark 270 m.o.h. - 42 km.
Bakkom 667 m.o.h. - 51 km.
Kringsætrin 869 m.o.h. - 61 km.  

Tips:
Fulldemper er en fordel.
Gode punkteringstrygge dekk.
Multiverktøy og ekstra slange (r).
Sykkel i god stand. 

Løypekommentar: 
Det har vært en lang og morsom prosess å finne frem til denne NC-traséen. Vi har lyttet til utøvere, forbund og ikke minst ivrige stisyklister.
Rondane og Kvamsfjellet har et enormt spenn av muligheter for sykling. Vi kan presentere en løype med en bredde og et spenn som ikke tidligere har blitt vist i NC Terreng Maraton. Dette er en løype som krever svært mye av utøveren, men som samtidig gir en morsom opplevelse. Traséen brukes også til det populære Pathfinder-rittet.
Velkommen til Eventyret i Rondane!

57 km 

- Terreng Maraton. Kvinner Elite og Master. Junior Menn

1. Frem til Krøkla 20 km. 
Starter rolig på grusveger i ca. 3 km før løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1.264 m.o.h. Her er det et gåparti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng. Løypepartiet er ikke teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

2. Frem til Tjønnsæter 31 km.
Etter matstasjon på Krøkla 1.155 m.o.h. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier ned til Gravdalen. Løypa er i år lagt litt om og går på øversiden av Fjelltjønn. Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og matstasjon og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti. 

3. Frem til Kringsætrin 46 km. 
Det er nå den samme trasèen som resten av Furusjøen Rundt. Løypa går ned mot Lauvåsfeltet på raske skogs stier og over mot Tjønnmorka.

4. Frem til Vassmillom 53 km.
Partiet har en fin blanding av raske stier, grus og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen

5. Frem til MÅL.
Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, før den går over i et lite stiparti nedover mot Hotel Rondablikk og i mål. 

Fakta:
Lengde 57 km
Ant. høydemeter 1.760 m
Stipulert vinnertid NC Kvinner ca 3:25

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h. - 31 km.
Kringsætrin 869 – 46 km. 

Tips:
Fulldemper er en fordel.
Gode punkteringstrygge dekk.
Multiverktøy og ekstra slange.
Sykkel i god stand. 

Løypekommentar: 
Det har vært en lang og morsom prosess å finne frem til denne NC-traséen. Vi har lyttet til utøvere, forbund og ikke minst ivrige stisyklister. Rondane og Kvamsfjellet har et enormt spenn av muligheter for sykling. Vi kan presentere en løype med en bredde og et spenn som ikke tidligere har blitt vist i NC Terreng Maraton. Dette er en løype som krever svært mye av utøveren, men som samtidig gir en morsom opplevelse. Velkommen til Eventyret i Rondane!

32 km

- Furusjøen Rundt turritt | Ungdom 15-16 år | Maraton Kvinner Junior

Rittet starter ved Rudland fjellsenter, følger fylkesveien på asfalt i 2 km mot Stølane, fra her går løypa over på flott grusvei mot setergrenda Tjønnsetra og første matstasjon. 
Her går løypa over på raske skogsstier, terreng og grusveier over Lauvåsfeltet og Tjønnmorka. 
Deretter går det på sti mot Kringsæter. Herfra svinger den inn mot Smukksjøen med flott utsikt mot Rondanemassivet og Furusjøen. Dette er løypas lengste sti/terrengparti og ender nede ved Furusjøen.
Den siste delen av løypa går opp over Haugseter og inn til mål på Rudland fjellsenter. 

Fakta:
Lengde 32 km.
Ant. Høydemeter 600 m.
Sti/terreng 16 km.
Grus 12 km.
Asfalt 4,0 km.
Stipulert vinnertid ca. 1.40 

Matstasjoner:
Tjønnsæter 916 m.o.h. – 6 km.
Kringsætrin 869 – 21 km. 

Løypekommentar: 
Dette er ikke en teknisk krevende løype. Løypa gir en god sykkelopplevelse og den har stor variasjon i terreng partiene. Terrengpartiene er forholdsvis tørre og stiene er gode.

12 km 

- Furusjøen Rundt Ungdom 11 - 14 år | Trim- og familieritt

Rittet starter opp langs med fylkesveien på asfalt i ca. 300 meter, går deretter over på rask grusvei innover Peer Gynt Seterveg og opp gjennom setergrenda Hovde. På toppen av Hovde har man fantastisk utsikt til Furusjøen og Rondane. 

Fra Hovde kommer et morsomt og raskt terrengparti, før man igjen kommer ut på grusveien retning forbi Furusjøen mot Krokbekkvegen og det andre terrengpartiet. 
Ber ryttere være oppmerksom på et lite parti som kan være litt steinete i slutten av første terrengpartiet. 

Man kommer inn til matstasjonen ved Vassmillom, etter ca. 8 km, før man starter på klatringen på grusvei opp til Haugsetra, forbi Hotel Rondablikk og ned til mål. 

Fra Vassmillom følger man felles trasè for samtlige løyper. En morsom løype med korte terrengparti som utfordrer de yngre på litt teknikk og komfort på sykkelen.

Snipp Snapp Snute

- Barneritt 0 - 11 år

Ingen eventyr uten en eventyrlig avslutning.

Snipp Snapp Snute er barnerittet med tilpasset lengde og utfordringer for de aller minste - fra tre- og støttehjul og opp til 11 år. Fra 11 år kan man også velge å sykle 12 km.

Snipp: 0 - 6 år, trehjul og støttehjul u/tid
Snapp: 6-9 år, to hjul u/tid
Snute: 10-11 år, to hjul m/tid

Reglement

Vi ønsker at alle skal ha en positiv opplevelse med Furusjøen Rundt-rittet, og ber om at alle setter seg inn i regelverket. Vi følger NCF`s regelverk og UCI`s MTB reglement

Påmelding

All påmeldingen skjer via nettpåmeldingen på våre hjemmesider. Det betales med kort eller faktura og påmeldingen er bindende. Når påmelding og betaling er bekreftet og registrert vil deltageren føres opp på våre offisielle startlister. Om du etter registrert påmelding foretar endringer som medfører redusert pris, vil ikke det overskytende bli refundert.

Personopplysninger

Påmeldingen gir oss også rett til å bruke informasjon knyttet til deltagerens navn, klubb, klasse og resultater på internett.
Påmelding innebærer også samtykke i at bilder kan bli lagt ut på våre hjemmesider, Facebook, Instagram, YouTube og andre bilde/videobaser. Bildene blir lagt i vårt fotoarkiv og kan bli gjenstand for gjenbruk av arrangøren eller tredjepart i forbindelse med våre internettsider, nyhetsbrev, reportasjer, annonser og annen reklame virksomhet.

Sykdom/skade/uheldige omstendigheter

I tråd med generelle regler for tidsbestemte arrangementer gis det ikke refusjon dersom man ikke benytter billetten. Dette gjelder også ved sykdom. Sjekk med ditt eget forsikringsselskap det kan være at du er dekket igjennom din hjemforsikring

Avlysning/avbrudd

Ved avlysning av våre arrangement før arrangementsdagen, kan arrangøren beholde 50 % av startkontingenten til dekning av utgifter. Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen "force majeure", beholder arrangør startkontingenten.

Deltagers ansvar

Deltagere er selv ansvarlig for at alle personlige opplysninger er korrekte. 

Deltagere er ansvarlig for at opplysninger i påmeldingen samsvarer med valg av trasé og klasse.

Deltagere er ansvarlig for å hente ut sin deltagerkonvolutt i god tid før egen start (senest en time før start).

Deltager kan bli avkrevd legitimasjon ved avhenting av startnummer.

Det er forbudt å starte i annen pulje enn den man har blitt tildelt. 

Alle deltagere må selv sørge for å feste startnummer og chip etter anvisningen: 

Startnummer festes foran på sykkelen og skal være synlig under hele rittet. 

For NorgesCup og UCI Mountain Bike Marathon Series skal startnummer også festes på ryggen. 

Alle deltagere sykler på eget ansvar og er pålagt å følge gjeldende lover for trafikk på allmenn vei. 

For øvrig skal arrangørens merking og anvisninger følges fra start til mål.

Alle deltagere skal opptre som gode sportsmenn og ikke på noen måte hindre andre deltagere.

Det er strengt forbudt å sykle under annen persons navn.

Alle deltagere må bære CE-godkjent hjelm under hele rittet.

Det er ikke lov å bytte sykkel underveis, benytte følgebil eller på annen måte motta hjelp til framdrift (skyve eller trekke) av utenforstående.

Deltagere kan ikke benytte ørepropper med lyd av hensyn til sikkerheten. 

Deltagerne er selv ansvarlig for å bære tap/skade på sykkel eller utstyr forøvrig.Forsøpling av naturen er strengt forbudt. Man skal kun benytte merkede søppelsoner.
Forsøpling blir straffet med 10 minutter tillegg i tid. 

Alle ryttere må ha gyldig lisens.
NB! Lisens gjelder ikke for de som ikke er medlemmer i folketrygden eller er 80 år eller eldre.

Alle deltakere fra 13 år må ha gyldig lisens (aktiv- eller engangslisens) og er derved også forsikret av arrangør i følge NCFs reglement. Gjelder også trim-/familieklasser.

Utøvere med helårslisens må medbringe lisenskort ved avhenting av startnummer. (Kan denne ikke fremvises må det påregnes ventetid.)

Diskvalifikasjon

Brudd på en eller flere av ovenstående betingelser kan medføre diskvalifikasjon.

Maksimumstider

Deltakere som kommer til angitt sted etter sperrefristens utløp blir tatt ut av rittet:

Furusjøen Rundt Pathfinder, 73 km

YT- Kvam Idrettspark (etter 42 km). Sperrefrist kl. 14.30.

Alle turritt

Passering Fv. 419 mot Tjønnmorka. Sperrefrist kl. 16.00

Deltageren kan fortsette uten startnummer/tidtakerbrikke og utenfor arrangørens ansvar.

Natur og søppel

Rondane, Kvamsfjellet har en vakker, men sårbar natur. Det er viktig for oss som arrangører å sørge for at Furusjøen Rundt ikke ødelegger dette. 
VÆR EN MILJØVENN - BENYTT SØPPEL-/DROPPSONER VED DRIKKESTASJONENE.
Det er nulltolleranse for forsøpling langs traseen. Forsøpling blir straffet med 10 minutter tillegg i tid. 

Brudd og el. skader

Alle ryttere oppfordres til å melde inn til sekretariatet umiddelbart om de bryter rittet. Dette gjør du ved å henvende til nærmeste vaktpost. Dette for at vi skal ha oversikt over alle ryttere, og for å kunne yte service til pårørende etc.

Skader

Oppdager du skadde personer underveis i rittet, meld dette til nærmeste funksjonær eller Røde Kors personell. Prøv å skaffe deg omfanget av skaden og posisjonen på skadestedet.
Ring eventuelt oppgitt nødnummer til Røde Kors. Telefonnummeret står på baksiden av ditt startnummer.

Startkontingent og lisenser

Lisens er obligatorisk for å delta i alle typer ritt, og kommer i tillegg til startkontingent. 

 Distanse  Ritt Startkontingent
02.03. - 03.06
Startkontingent
04.06. - 04.07
Etteranmelding
06.-07.07
 73 km UCI MTB Marathon Series Men
NorgesCup Terreng Maraton Menn
420,- 420,- 840,-
MastersCup Menn 
Pathfinder Åpent turritt
550,- 650,- 800,-
 57 km UCI MTM Marathon Series Women
NorgesCup Terren Maraton Kvinner
420,- 420,- 840,-
MastersCup Kvinner 550,- 650,- 800,-
Terreng Maraton Junior Menn 420,- 420,- 570,-
 70 km Furusjøen Rundt-rittet  550,- 650,- 800,-
 
 32 km
Terreng Maraton Junior Kvinner  420,- 420,- 570,-
Furusjøen Rundt Ungdom 15 - 16 år  160,- 160,- 310,-
Furusjøen Rundt Turritt  450,- 550,- 620,-
 12 km Furusjøen Rundt Ungdom 11 - 14 år  160,- 160,- 310,-
Furusjøen Rundt Trim u/tid  160,- 200,- 310,-
Furusjøen Rundt Familie
Maks 5 pers fra samme husstand. U/tid
 450,- 450,- 650,-
Tilpasset 
alders-
gruppe
Snipp 0-6 år trehjul- og støttehjul
Snapp 5-9 år
Snute 10-11 år
 50,- 80,- 80,-

For å tegne helårs-/aktivlisens må man være medlem av sykkelklubb som er registrert hos NCF.
Alle som har krysset av for betalt helårslisens/aktivlisens i påmeldingen kan bli avkrevd bevis ved henting av startnummer. 

 • Barn under 13 år er dekket via barneidretten.
 • Personer som fyller 80 år i konkurranseåret kan ikke løse lisens

Informasjon om lisenser: Norges Cykleforbund - om lisens | Hvilke ritt kan du sykle med din lisens?

Helårs-/aktivlisens
Med aktiv lisens (løst gjennom din klubb), kan man delta i alle typer ritt.
For å delta i aktivritt over 16 år må man løse helårslisens. 
Lisens for utenlandske statsborgere
Syklister bosatt i Norge og er utenlandske statsborgere, skal ha lisens gjennom sin norske klubb.
Utenlandske deltakere må løse engangslisens hos arrangør dersom de ikke har godtkjent lisens fra sitt forbund.
Engangslisens
Kjøpes hos arrangøren av sykkelritt og gjelder kun for det rittet

Ritt   Engangslisens
Turritt (70 km, 32 km, Pathfinder) Startkontingent 499,- og lavere 150,-
Startkontingent 500,- og høyere 200,-
Ungdomslisens  13 - 16 år 50,-
Trimlisens Trimritt under 70 km 50,-

 

Premiering

I tillegg til nedenforstående premiering har vi en rekke uttrekkspremier gitt av våre sponsorer. Utrekkspremier hentes ut på premiebordet. Oppslag om vinnere på informasjonstavlen på stadion.

73 km Menn | 57 km Kvinner
UCI Mountain Bike Marathon Series
NorgesCup Terreng Maraton

1. premie
2. premie
3. premie
4. premie
5. premie
6. premie
5.000,-
3.000,-
2.000,-
1.000,-
750,-
500,-
73 km Menn | 57 km Kvinner
MastersCup Terreng Maraton
1. premie
2. premie
3. premie
Klassevinnere
2.000,-
1.000,-
500,-
Furusjøen Rundt-vase
73 km
Furusjøen Rundt Pathfinder 
1. premie
2. premie
3. premie
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie
og Furusjøen Rundt-vase
70 km
Furusjøen Rundt-rittet 
1. premie
2. premie
3. premie
Klassevinnere 
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie
Furusjøen Rundt-vase 

57 km Menn | 32 km Kvinner
Terreng Maraton Junior 

1. premie
2. premie
3. premie
1.000,-
750,-
500,-
32 km | 12 km
Furusjøen Rundt Ungdom
1. premie

2. premie
3. premie
alle under 14 år 
Gavepremie og Furusjøen Rundt-vase
Furusjøen Rundt-vase
Furusjøen Rundt-vasse
Furusjøen Rundt Minnepremie
32 km
Furusjøen Rundt-ritt  
Klassevinnere  Furusjøen Rundt-vase
12 km
Furusjøen Rundt Trim-/Familieritt 
Alle under 14 år Furusjøen Rundt Minnepremie
- hentes på premiebordet 
Snipp-Snapp-Snute barneritt  Alle Furusjøen Rundt medalje v/målgang

Pengepremiene er i form av gavekort fra G-Sport og er i norske kroner.

Premier ettersendes ikke.

I henhold til reglementet for turritt terreng er det ikke tillatt med pengepremier eller andre omsettelige premier for plassering i turritt, men har anledning til å gi en type minnepremie (eksempelvis vase, plakett, pokal, statuett med eller uten inskripsjon)

Seeding

Hva er seeding? 
Seeding er at man får sammenlignbare resultater fra noen gitte ritt, hvor man deretter blir satt opp i startpuljer hvor deltakerene har tilnnærmet lik kapasitet og er mer jevnbyrdige. Det er for å skape mest mulig flyt og rytme i rittet. 
Furusjøen Rundt gir gode muligheter for å få gode resultater og sikre deg god seeding og startpulje. 

Furusjøen Rundt seeder til følgende ritt:

70 km Furusjøen Rundt-rittet Birkebeinerrittet
Grenserittet 
CykleVasan
73 km Furusjøen Rundt Pathfinder 
(gjelder også master-klassene)
UltraBirken


Kvalifiseringsritt:

32 km | 12 km Furusjøen Rundt Ungdom UngdomsBirken sykkel

Gjelder 12 - 16 år

          

Les mer om hvordan seeding er hos den enkelte rittarrangør:
Vasaloppet Seeding
Grenserittet Seeding
Birken Seeding

Starttider

Lørdag 7. juli

Kl.slett Ritt Distanse
10:00 MasterCup Kvinner 57 km
MastersCup Menn 
Furusjøen Rundt Pathfinder (Åpent turritt)
73 km 
 11:00 UCI MTB Marathon Series Men
NorgesCup Terreng Maraton Menn
 11:05 UCI MTM Marathon Series Women
NorgesCup Terren Maraton Kvinner
Furusjøen Rundt Maraton Junior Menn
 57 km
 11:15 Snapp, 6-9 år - 1 runde
Snute, 10-11 år - 2 runder
Forbehold om endringer
Tilpasset
Fra kl. 12:00
puljestart hvert 5.minutt,
max 100 ryttere
Furusjøen Rundt-rittet
Turritt
Seedingsritt
70 km 
 12:15 Terreng Maraton Junior Kvinner
Furusjøen Rundt Ungdom 15 - 16 år
Furusjøen Rundt Turritt
 32 km
 12:30 Furusjøen Rundt Ungdom 11 - 14 år
Furusjøen Rundt Trim u/tid 
Furusjøen Rundt FamilieMaks 5 pers fra samme husstand. U/tid
 12 km
 12:35  Snipp, 0-6 år, trehjul og støttehjul 400 m 

Med forbehold om endringer, og at enkelte grupper med lav deltakelse kan bli slått sammen.

Mat- og drikkestasjoner

Det er sju mat-/drikkestasjoner undervegs, avhengig av hvilket ritt du deltar på.
Vi har også en enkel sykkelservice ved hver mat-/drikkestasjon, om uhellet skulle være ute. 

 Matstasjon Innhold Distanse
 YT KRØKLA Sportsdrikk og vann
Furusjøen Rundt hjemmelagde energibar
Øyens Hjemmebakeri fettbrød
Banan
73 km 
70 km
 57 km
 YT TJØNNSETER Sportsdrikk og vann 
Furusjøen Rundt hjemmelagde energibar 
Øyens Hjemmebakeri fettbrød 
Banan
73 km   70 km
 57 km 32 km 
 YT KVAM IDRETTSPARK Sportsdrikk og vann 
Furusjøen Rundt hjemmelagde energibar 
Øyens Hjemmebakeri fettbrød 
Banan
 73 km
 YT BAKKOM Sportsdrikk og vann 
Furusjøen Rundt hjemmelagde energibar 
Øyens Hjemmebakeri fettbrød 
Banan
73 km 
 YT KRINGSÆTRIN Sportsdrikk og vann 
Furusjøen Rundt hjemmelagde energibar 
Øyens Hjemmebakeri fettbrød 
Banan
73 km   70 km
57 km  32 km 
 YT VASSMILLOM Sportsdrikk og vann 
Furusjøen Rundt hjemmelagde energibar 
Øyens Hjemmebakeri fettbrød 
Banan
12 km  
 YT MÅL YT Restitusjonsdrikk, vann 
YT restitusjonsbar
Banan. 
Tomatsuppe m/eventyrbrød i serveringsteltet
 73km

70 km

57 km
32 km

12 km

SSS

Vær en miljøvenn - benytt søppelsonene ved matstasjonene. Viser til øvrig rittreglement.

Klasseinndeling

Følgende klasser må ha løst helårslisens, utstedt av det nasjonale sykleforbund tilknyttet UCI:

 • 73 km UCI MTB Marathon Series, NorgesCup Terreng Maraton, Menn Senior Elite, helårs elite- eller masterlisens *)
 • 57 km UCI MTB Marathon Series, NorgesCup Terreng Maraton, Kvinner Senior Elite, helårs elite- eller masterlisens *)
 • 73 km MastersCup, Menn 30 år+, kun helårs masterlisens
 • 57 km MastersCup, Kvinner 30 år+ kun helårs masterlisens
 • 57 km Menn Junior 17-18 år, kun Helårslisens
 • 32 km Kvinner Junior 17-18 år, kun Helårslisens

*) Master 40+ må søke NCF for deltakelse i Elite NorgesCup

Alle klasser under kan velge engangslisens eller har løst helårslisens:

 • 73 km Pathfinder, åpen klasse M/K 19 år og eldre
 • 70 km Seedingsritt, M/K17-18 + eldre klasser
 • 32 km M/K 15 - 16 år + alle eldre klasser
 • 32 km Trimklasse, åpent for alle over 15 år. Uten tidtaking
 • 12 km M/K 11-12, M/K 13-14 år
 • 12 km Trimklasse, åpent for alle uten tidtaking

Drakter: Deltakere i elite må stille i drakt godkjent av egen klubb og NCF.

Stadion

Rudland Fjellsenter er området for stadion. Adressen er Breiensdokka 9, 2642 Kvam.

Stor og moderne toalettvogn
Garderobetelt med enkle dusjer på stadion
Garderobe m/dusj i klubbhuset i Kvam Idrettspark, gratis (12 km fra stadion).
Gratis parkering
Kiosksalg (kortterminal)
Stort serveringstelt; servering av suppe m/Eventyrbrød til alle deltakere
Sekretariat i serveringsteltet
Sykkelvask
Kranken After-Bike på Bua

Sekretariat

Man kan velge å hente sitt startnummer på en av distriktets G-Sport/InterSport i den gitte butikks åpningstid på fredag. Ved påmelding velger du ønsket sted for uthenting, enten i sportsbutikk eller vårt eget sekretariat:
G-Sport Ringebu (09:00 - 16:30)  
G-Sport Vinstra (09:00 - 18:00)
Intersport Rondane-Otta (10:00 - 20:00)
-uavhentete startnummer blir tilgjengelig i sekretariatet på lørdag.

Furusjøen Rundt Sekretariat

Fredag 6. juli: KIWI Kvam, kl. 18.00 - 20.00. 

Lørdag 7.juli:  På stadion: fra kl. 08.00.

Kortterminal. Utdeling av startnummer. Uthenting av startnummer inntil en time før start.
Muligheter for etteranmelding inntil èn time før start

Startnummer skal festes på ryggen (kun UCI Marathon Series og NC) og foran på sykkelen, og skal være godt synlig for alle.

Ved brutt løp eller ikke start, tas tidtakerbrikken av og leveres i Sekretariatet uten å passere målstreken. 

Selvseeding 70 km

Puljestart hvert 5. minutt, med inntil 100 ryttere i hver pulje. 
Puljene blir satt opp ut i fra selvseeding basert på antatt sluttid.

Intervall for antatt sluttid:

2:15 - 2:45

2:46 - 3:05

3:06 - 3:25

3:26 - 3:45

3:46 - 4:15

4:16 eller mer

Valget er en del av grunnlaget for hvilken pulje du starter i Furusjøen Rundt-rittet. 
Har du ikke behov/ønske om seeding velger du "ingen seeding" og blir plassert i en vilkårlig pulje.

Har du ingen idè om sannsynlig sluttid, kan du sjekke tidligere resultater

Ved etteranmelding tar vi forbehold om fulle puljer, og at man må påberegne og starte i første ledige pulje selv om man skulle hatt en antatt bedre sluttid enn øvrige i feltet. 

Rittledelse

Generell henvendelse: post@furusjoenrundt.no

Rittleder:

Ole Kristian Rudland, tlf.: 909 49 698, e-post; ok@rudland.no 

Arrangementsleder:

Anette Lunde, tlf.: 909 49 647, e-post anette@furusjoenrundt.no

Daglig leder:

Ole Petter Brendstuen, tlf.: 907 78 999, e-post post@kvamil.no

Kommissær 2018

SK/PCP: Bjørn Birkeland/UCI (IK Hero)
Jury: Gunnar Elvsveen (Brumunddal SK), 1 kommissær Region Innlandet

Forventet passeringstider og målgang

Det er mellomtider på følgende steder:
Krøkla - Kvam Idrettspark - Tjønnmorka - Mål

Øvrige forventet passeringstider er beregnet ut i fra snittfart, avrundet til nærmeste 5 minutt, uten videre hensyn til løypens profil.

Kjøreplan Furusjøen Rundt-rittet - alle klasser
  Startnr. Start YT Krøkla Siste rytter
Krøkla
YT Tjønn-setra YT Kvam YT Bakkom Tjønn-morka YT Kring-sætrin YT Vass-millom Mål
Sperrefrist:           73 km:
14:30
  Alle ritt: 16:00      
73 km Pathfinder 8000-serie 10:00 11:15 11:50 11:50 12:40 13:00 13:25 13:35 - 14:20
73 km
MasterCup Menn
4000-serie 10:00 11:15 11:50 11:40 12:25 12:45 13:10 13:20 - 14:00
57 km
MasterCup Kvinner
4000-serie 10:00 11:45 11:50 12:10 - 12:55 13:10 - 14:00
73 km
UCI|NC Elite Menn

10/100-
serie

11:00 12:05 12:45 12:30 13:10 13:25 13:45 13:55 - 14:30
57 km
UCI|NC Elite Kvinner
1000-serie 11:05 12:20 12:50 12:40 - 13:10 13:30 - 14:07
Teambiler må forlate Krøkla før kl.: 12:45 eller vente til etter oppsop fra 70 km har passert, ca kl. 13:50
57 km
Menn Junior
2000-serie 11:05 12:20 12:35 12:40 - 13:05 13:20 - 14:01
Snapp 9000-serie 11:15   11:20
Snute (10-11 år) Starter når alle Snapp er i mål, ca kl. 11:35 -  11:43

70 km
Seedingsritt
Beregnet tid er antatt første mann (fra 1. pulje)

5000-5200 12:00 12:50 13:50 13:25 - 13:40 14:00 - 14:30
5294-5399 12:05
5400-5500 12:10
32 km
Kvinner Junior
3000-serie 12:15 - 12:30 - 12:40 13:15 - 13:38
32 km turritt 6000-serie 12:15 - 12:25 - 12:40 13:00 - 13:25
12 km Ungdom Trim/Familie 7000-serie 12:30 - 12:45 12:54
Snipp (tre-/støttehjul) 9000-serie 12:35 - 12:38

 

 

UCI MTB Marathon Series | NorgesCup

Nedenfor finner du invitasjoner til de forskjellige rittene i norsk og engelsk utgave. 
Gjør oppmerksom på at dette er ikke-dynamiske dokumenter, og at ved endringer og oppdatert informasjon henviser vi til vår nettside.

You will find invitations to the different races in Norwegian and English below.
Please note that these are non-dynamic documents, for changes and updated information, we refer to our website.

Invitasjon Furusjøen Rundt-rittet 2018 - for turritt, trim og familie

 Invitasjon NorgesCup Terreng Maraton 2018 - gjelder også for MastersCup

 Invitation to Furusjoen Rundt MTB 2018 - in english

Technical Guide 2018 (only in english)

Overnatte?

Hvis du trenger overnatting så har vi mange lokale samarbeidspartnere som leier ut hytter, leiligheter og rom.

Se overnatting
torsdag
21.februar
fredag
22.februar
lørdag
23.februar
søndag
24.februar
mandag
25.februar
tirsdag
26.februar
onsdag
27.februar
torsdag
28.februar
fredag
01.mars
SkyetDelvis skyetSkyetDelvis skyetSkyetDelvis skyetDelvis skyetSkyetDelvis skyet
-2°-1°
Svak vind, Øst-sørøst, Skyet 0 mmSvak vind, Øst-sørøst, Delvis skyet 0 mmFlau vind, Nord-nordvest, Skyet 0 mmFlau vind, Sør-sørvest, Delvis skyet 0 mmFlau vind, Nord-nordvest, Skyet 0 mmFlau vind, Nord-nordøst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest-sørvest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest-nordvest, Skyet 0 mmFlau vind, Nordvest, Delvis skyet 0 mm
Værvarsel Furusjøen Rundt stadion fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK