Rittet

7.Juli 2018

--:--:--

dager

timer

minutter

til Furusjøen Rundt-rittet 2018!

Påmelding
Live REC Icon An pulsing live icon Live oppdatering

Løypetrasé 20km

Drikkestasjoner

Garderibe/dusj

Løypetrasé 45km

Mat- og Drikkestasjoner

Toaletter

Rennkontor

Parkering

Kafé/mat

Start og mål

Bra publikumsplass

Førstehjelp

Informasjon

Løypebeskrivelse

70 km Furusjøen Rundt-rittet

- seedingsritt til Birkebeinerrittet, Grenserittet og CykleVasan

Eventyret i Rondane starter rolig på grusveier ned mot vakre Furusjøen og opp gjennom setergrenda Hovde, ned Frydalen landskapsvernområde tett inn til Rondane nasjonalpark. 
Første utfordring kommer etter 13,6 km.
På snaut 9 km stiger løypa med 422 stigningsmeter til du er på toppen av Krøkla, 1.162 m.o.h.
For de som tar seg tid, kan man nyte en fantastisk utsikt mot Rondane og Jotunheimen. Her er første matstasjon. Er det tungt opp, er det tilsvarende lett ned. 

Løypa går videre forbi Aftstjønn og gjennom et flott landskap med mange setergrender opp til Gravdalen. Dette er løypas første terrengutfordring på 3,5 km.
Fra snaufjell og gjennom furuskogen kommer man til Tjønnsætra og andre matstasjon. Her går løypa på raske skogsstier, terreng og grus mot Tjønnmorka og inn på et terrengparti mot Kringsætrin og matstasjon nummer tre. 

Så svinger løypa inn mot Smukksjøen og løypas andre lange terrengparti ned mot Furusjøen igjen.

Den siste delen av løypa går opp Haugseter inn forbi Hotell Rondablikk og inn til mål på Rudland fjellsenter.

Fakta:
Lengde 68,3 km.
Ant. Høydemeter 1.500 m.
Sti/terreng 20 km.
Grus 47,7 km.
Asfalt 600 m.
Stipulert vinnertid ca 2:30

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 23 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h. - 41 km. 

Kringsætrin 869 – 56 km.

Løypekommentar:
Løypeprofilen er spesielt tilpasset mosjonisten og Birkenentusiasten. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger, og flere og flere deltager deltar. Det er ikke uten grunn at vi kaller dette for Eventyret i Rondane.
Variert vanskelighetsgrad på terreng og stipartiene gjør dette rittet til en utfordring som mange synes er gøy. Stipartiene er utbedret i 2014 og 2016.

UCI MTB Marathon Series
NorgesCup

Furusjøen Rundt er trolig av de tøffeste løpene som har vært kjørt i NC-sammenheng i Norge gjennom tidene. Det er lagt vekt på tekniske ferdigheter, høydemeter, kjøretid og variert morsomt terreng. For å gi en best mulig beskrivelse av løypen har vi valgt å dele den opp i seksjoner 

In English: Course description

73 km 

- Furusjøen Rundt Pathfinder | Menn Elite og Master. Seeding til UltraBirken

1. Frem til Krøkla 20 km. 
Starter rolig på grusveger i ca. 3 km før løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1.264 m.o.h. Her er det et gåparti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng. Løypepartiet er ikke teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

2. Frem til Tjønnsæter 31 km.
Etter matstasjon på Krøkla 1.155 m.o.h. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier på øversiden av Fjelltjønn og ned til Gravdalen,  Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og matstasjon og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti. 

3. Frem til Kvam Idrettspark 42 km.
Fra Tjønnsæter går den raskt ned mot det punktet hvor løypen svinger nedover mot Kvam. Her kommer løypas mest krevende tekniske parti. Etter ca. tre kilometer oppover langs sti, stuper løypa nedover langs svært bratte stier ned mot Kvam og løypas laveste punkt 270 m.o.h. Løypa har nå gått nesten 42 km på sti og terreng.

4. Frem til Bakkom 51 km.
Fra Kvam Idrettspark går løypa nå bratt oppover på grusveg langs den flomrammede Veikledalen, opp til Leinbakken, og mot matstasjonen på Bakkom. 

5. Frem til Kringsætrin 61 km. 
Nå følger løypa fylkesvei 419 i ca. 400 meter (endret i forhold til løypekart) og ved Tjønnmorka møtes alle løypene i Furusjøen Rundt. Først på grusvei og så et lite terrengparti før matstasjonen på Kringsætrin.

6. Frem til Vassmillom 69 km.
Det er nå den samme trasèen som resten av Furusjøen Rundt. Løypa går oppover mot Smukksjøen og over til Vålåsjøen. Partiet har en fin blanding av raske stier, grus og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen.

7. Frem til MÅL.
Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, nedover mot Hotell Rondablikk og i mål. Felles trasè med alle løyper fra Vassmillom og inn i mål. 

Fakta:
Lengde 73 km
Ant. høydemeter 3.000 m
Stipulert vinnertid ca. 4:00

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h – 31 km.
Kvam Idrettspark 270 m.o.h. - 42 km.
Bakkom 667 m.o.h. - 51 km.
Kringsætrin 869 m.o.h. - 61 km.  

Tips:
Fulldemper er en fordel.
Gode punkteringstrygge dekk.
Multiverktøy og ekstra slange (r).
Sykkel i god stand. 

Løypekommentar: 
Det har vært en lang og morsom prosess å finne frem til denne NC-traséen. Vi har lyttet til utøvere, forbund og ikke minst ivrige stisyklister.
Rondane og Kvamsfjellet har et enormt spenn av muligheter for sykling. Vi kan presentere en løype med en bredde og et spenn som ikke tidligere har blitt vist i NC Terreng Maraton. Dette er en løype som krever svært mye av utøveren, men som samtidig gir en morsom opplevelse. Traséen brukes også til det populære Pathfinder-rittet.
Velkommen til Eventyret i Rondane!

57 km 

- Terreng Maraton. Kvinner Elite og Master. Junior Menn

1. Frem til Krøkla 20 km. 
Starter rolig på grusveger i ca. 3 km før løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1.264 m.o.h. Her er det et gåparti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng. Løypepartiet er ikke teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

2. Frem til Tjønnsæter 31 km.
Etter matstasjon på Krøkla 1.155 m.o.h. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier ned til Gravdalen. Løypa er i år lagt litt om og går på øversiden av Fjelltjønn. Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og matstasjon og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti. 

3. Frem til Kringsætrin 46 km. 
Det er nå den samme trasèen som resten av Furusjøen Rundt. Løypa går ned mot Lauvåsfeltet på raske skogs stier og over mot Tjønnmorka.

4. Frem til Vassmillom 53 km.
Partiet har en fin blanding av raske stier, grus og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen

5. Frem til MÅL.
Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, før den går over i et lite stiparti nedover mot Hotel Rondablikk og i mål. 

Fakta:
Lengde 57 km
Ant. høydemeter 1.760 m
Stipulert vinnertid NC Kvinner ca 3:25

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h. - 31 km.
Kringsætrin 869 – 46 km. 

Tips:
Fulldemper er en fordel.
Gode punkteringstrygge dekk.
Multiverktøy og ekstra slange.
Sykkel i god stand. 

Løypekommentar: 
Det har vært en lang og morsom prosess å finne frem til denne NC-traséen. Vi har lyttet til utøvere, forbund og ikke minst ivrige stisyklister. Rondane og Kvamsfjellet har et enormt spenn av muligheter for sykling. Vi kan presentere en løype med en bredde og et spenn som ikke tidligere har blitt vist i NC Terreng Maraton. Dette er en løype som krever svært mye av utøveren, men som samtidig gir en morsom opplevelse. Velkommen til Eventyret i Rondane!

32 km

- Furusjøen Rundt turritt | Ungdom 15-16 år | Maraton Kvinner Junior

Rittet starter ved Rudland fjellsenter, følger fylkesveien på asfalt i 2 km mot Stølane, fra her går løypa over på flott grusvei mot setergrenda Tjønnsetra og første matstasjon. 
Her går løypa over på raske skogsstier, terreng og grusveier over Lauvåsfeltet og Tjønnmorka. 
Deretter går det på sti mot Kringsæter. Herfra svinger den inn mot Smukksjøen med flott utsikt mot Rondanemassivet og Furusjøen. Dette er løypas lengste sti/terrengparti og ender nede ved Furusjøen.
Den siste delen av løypa går opp over Haugseter og inn til mål på Rudland fjellsenter. 

Fakta:
Lengde 32 km.
Ant. Høydemeter 600 m.
Sti/terreng 16 km.
Grus 12 km.
Asfalt 4,0 km.
Stipulert vinnertid ca. 1.40 

Matstasjoner:
Tjønnsæter 916 m.o.h. – 6 km.
Kringsætrin 869 – 21 km. 

Løypekommentar: 
Dette er ikke en teknisk krevende løype. Løypa gir en god sykkelopplevelse og den har stor variasjon i terreng partiene. Terrengpartiene er forholdsvis tørre og stiene er gode.

12 km 

- Furusjøen Rundt Ungdom 11 - 14 år | Trim- og familieritt

Rittet starter opp langs med fylkesveien på asfalt i ca. 300 meter, går deretter over på rask grusvei innover Peer Gynt Seterveg og opp gjennom setergrenda Hovde. På toppen av Hovde har man fantastisk utsikt til Furusjøen og Rondane. 

Fra Hovde kommer et morsomt og raskt terrengparti, før man igjen kommer ut på grusveien retning forbi Furusjøen mot Krokbekkvegen og det andre terrengpartiet. 
Ber ryttere være oppmerksom på et lite parti som kan være litt steinete i slutten av første terrengpartiet. 

Man kommer inn til matstasjonen ved Vassmillom, etter ca. 8 km, før man starter på klatringen på grusvei opp til Haugsetra, forbi Hotel Rondablikk og ned til mål. 

Fra Vassmillom følger man felles trasè for samtlige løyper. En morsom løype med korte terrengparti som utfordrer de yngre på litt teknikk og komfort på sykkelen.

Snipp Snapp Snute

- Barneritt 0 - 11 år

Ingen eventyr uten en eventyrlig avslutning.

Snipp Snapp Snute er barnerittet med tilpasset lengde og utfordringer for de aller minste - fra tre- og støttehjul og opp til 11 år. Fra 11 år kan man også velge å sykle 12 km.

Snipp: 0 - 6 år, trehjul og støttehjul u/tid
Snapp: 6-9 år, to hjul u/tid
Snute: 10-11 år, to hjul m/tid

Reglement

Informasjonstekst kommer.

Startkontingent og lisenser

Lisens er obligatorisk for å delta i alle typer ritt, og kommer i tillegg til startkontingent. 

 Distanse  Ritt Startkontingent
02.03. - 03.06
Startkontingent
04.06. - 04.07
Etteranmelding
06.-07.07
 73 km UCI MTB Marathon Series Men
NorgesCup Terreng Maraton Menn
420,- 420,- 840,-
MastersCup Menn 
Pathfinder Åpent turritt
550,- 650,- 800,-
 57 km UCI MTM Marathon Series Women
NorgesCup Terren Maraton Kvinner
420,- 420,- 840,-
MastersCup Kvinner 550,- 650,- 800,-
Terreng Maraton Junior Menn 420,- 420,- 570,-
 70 km Furusjøen Rundt-rittet  550,- 650,- 800,-
 
 32 km
Terreng Maraton Junior Kvinner  420,- 420,- 570,-
Furusjøen Rundt Ungdom 15 - 16 år  160,- 160,- 310,-
Furusjøen Rundt Turritt  450,- 550,- 620,-
 12 km Furusjøen Rundt Ungdom 11 - 14 år  160,- 160,- 310,-
Furusjøen Rundt Trim u/tid  160,- 200,- 310,-
Furusjøen Rundt Familie
Maks 5 pers fra samme husstand. U/tid
 450,- 450,- 650,-
Tilpasset 
alders-
gruppe
Snipp 0-6 år trehjul- og støttehjul
Snapp 5-9 år
Snute 10-11 år
 50,- 80,- 80,-

For å tegne helårs-/aktivlisens må man være medlem av sykkelklubb som er registrert hos NCF.
Alle som har krysset av for betalt helårslisens/aktivlisens i påmeldingen kan bli avkrevd bevis ved henting av startnummer. 

  • Barn under 13 år er dekket via barneidretten.
  • Personer som fyller 80 år i konkurranseåret kan ikke løse lisens

Informasjon om lisenser: Norges Cykleforbund - om lisens | Hvilke ritt kan du sykle med din lisens?

Helårs-/aktivlisens
Med aktiv lisens (løst gjennom din klubb), kan man delta i alle typer ritt.
For å delta i aktivritt over 16 år må man løse helårslisens. 
Lisens for utenlandske statsborgere
Syklister bosatt i Norge og er utenlandske statsborgere, skal ha lisens gjennom sin norske klubb.
Utenlandske deltakere må løse engangslisens hos arrangør dersom de ikke har godtkjent lisens fra sitt forbund.
Engangslisens
Kjøpes hos arrangøren av sykkelritt og gjelder kun for det rittet

Ritt   Engangslisens
Turritt (70 km, 32 km, Pathfinder) Startkontingent 499,- og lavere 150,-
Startkontingent 500,- og høyere 200,-
Ungdomslisens  13 - 16 år 50,-
Trimlisens Trimritt under 70 km 50,-

 

Premiering

73 km Menn | 57 km Kvinner
UCI Mountain Bike Marathon Series
NorgesCup Terreng Maraton

1. premie
2. premie
3. premie
4. premie
5. premie
6. premie
5.000,-
3.000,-
2.000,-
1.000,-
750,-
500,-
73 km Menn | 57 km Kvinner
MastersCup Terreng Maraton
1. premie
2. premie
3. premie
Klassevinnere
2.000,-
1.000,-
500,-
Furusjøen Rundt-vase
73 km
Furusjøen Rundt Pathfinder 
1. premie
2. premie
3. premie
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie
og Furusjøen Rundt-vase
70 km
Furusjøen Rundt-rittet 
1. premie
2. premie
3. premie
Klassevinnere 
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie
Furusjøen Rundt-vase 

57 km Menn | 32 km Kvinner
Terreng Maraton Junior 

1. premie
2. premie
3. premie
1.000,-
750,-
500,-
32 km | 12 km
Furusjøen Rundt Ungdom
1. premie

2. premie
3. premie
alle under 14 år 
Gavepremie og Furusjøen Rundt-vase
Furusjøen Rundt-vase
Furusjøen Rundt-vasse
Furusjøen Rundt Minnepremie
32 km
Furusjøen Rundt-ritt  
Klassevinnere  Furusjøen Rundt-vase
12 km
Furusjøen Rundt Trim-/Familieritt 
Alle under 14 år Furusjøen Rundt Minnepremie
- hentes på premiebordet 
Snipp-Snapp-Snute barneritt  Alle Furusjøen Rundt medalje v/målgang

Premiene er i form av gavekort fra G-Sport og er i norske kroner.

Uttrekkspremier hentes ut på premiebordet. Oppslag på informasjonstavlen på stadion.
Uttrekkspremier ettersendes ikke.

Seeding

Informasjonstekst kommer.

Starttider

Informasjonstekst kommer.

Mat- og drikkestasjoner

Informasjonstekst kommer.

Klasseinndeling

Informasjonstekst kommer.

Stadion

Informasjonstekst kommer.

Sekretariat

Informasjonstekst kommer.

Parkering

Informasjonstekst kommer.

Rittledelse

Informasjonstekst kommer.

TD

Informasjonstekst kommer.

FURUSJØEN RUNDT

Gratulerer med 17. mai!

17.05.2018

Ja, vi elsker Gudbrandsdalen - se film i artikkel.

Norge i rødt, hvit og blått kan synges i barnetoget med korps og festglade barn, på skitur til våre massive fjelltopper i vårt ganske land, eller som en ensom majestet med bare deg og sykkelen i skog og mark. 
Eller kanskje bunadskledd på toppen av fjellet rett ved der du bor...
Ja, vi elsker Gudbrandsdalen!


Startkontingent for Furusjøen Rundt-rittet

Fra og med 4. juni øker startkontingenten for Furusjøen Rundt-rittet. Meld deg på nå!

I tillegg til startkontingenten kommer obligatorisk lisens for å kunne delta.
Se mer under Furusjøen Rundt-rittet Informasjon

Foto: Faximilie fra video
av Visit Lillehammer.Side1 av 35Først   Forrige   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Neste   Sist   
lørdag
26.mai
søndag
27.mai
mandag
28.mai
tirsdag
29.mai
onsdag
30.mai
torsdag
31.mai
fredag
01.juni
lørdag
02.juni
søndag
03.juni
Delvis skyetDelvis skyetDelvis skyetDelvis skyetDelvis skyetDelvis skyetDelvis skyetDelvis skyetDelvis skyet
20°20°20°20°21°21°20°17°15°
Svak vind, Vest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Sør-sørvest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Sørøst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Øst-sørøst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Øst-nordøst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Sør, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Nord-nordøst, Delvis skyet 0 mmSvak vind, Vest-nordvest, Delvis skyet 0 mm
Værvarsel Furusjøen Rundt stadion fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK