Furusjøen rundt-rittet

Bildeglimt fra ny trasè gjennom Bergemillom

30. juni 2022

Gjennomsykling fra start til Tjønnmorka

Torsdag 29. juni var vi ute på en liten gjennomsykling på de første 45 km av årets Furusjøen Rundt-ritt.

Gå til: Påmelding Furusjøen Rundt-rittet

Det er påbegynt et arbeid med drenering og grusing av enkelte partier i den nye delen gjennom Bergemillom. Dessverre har været jobbet litt i mot oss med til dels mye nedbør enkelte dager. Det er sol og oppholdsvær i skrivende stund, men værvarslet viser litt mer nedbør i helgen, før det ser ut til å bli litt lettere utover i neste uke.

Gjennomsyklingen viser at tiden vi brukte til Krøkla, og første matstasjon, er omtrentlig som tidligere når vi syklet grusveien nedover Frydalen.

I den nye traseen gjennom Bergemillom svinger vi av Peer Gynt seterveg og sykler på skogsveier og sti fram til Indre Fiskedalen, hvor vi er tilbake på Peer Gynt seterveg og grus opp mot Krøkla og videre nedover Sødorpfjellet, forbi Avstjønna og retning Veslesetra og Gravdalen.

Se også: Løypebeskrivelse Furusjøen Rundt-rittet | Mat- og drikkestasjoner | Seeding til andre ritt

Selv om vi er i gang med utbedring av stien, er det fortsatt noen bløte partier. Med tanke på den nedbøren vi har hatt tidligere i uken, så var vi nærmest forberedt på dårligere tilstander enn hva det faktisk var.


Dette er absolutt det verste området gjennom Bergemillomdalen.
Er noen slik tilnærmet bløte partier, som får hjelp av både gående, syklende og dyr til å spore/tråkke det til.
Vi drenerer og gruser så mye som vi rekker og har tillatelse til å gjøre, men utendørsidrett vil alltid by på litt varierende forhold.

Ved Storvatnet finner du også en flott gapahuk som er et yndet turmål. Om du har tid til å sette deg ned å ta en matbit i gapahuken er kanskje mer tvilsomt, men Storvatnet og området er en liten naturperle langs den nye stien. Her går også skiløypa forbi under Furusjøen Rundt-rennet på vinteren.

Klikk på kartet/bildene for større visning.

Været på Kvamsfjellet
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR
GULLMEDLEM
SØLVMEDLEM
BRONSEMEDLEM
MEDLEM
SAMARBEIDSPARTNERE
Postboks 61
2642 Kvam
Org.nr: 913 776 909
Telefon: 909 49 647
post@furusjoenrundt.no
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram