Furusjøen rundt-løpet

Ungdommen gjorde seg bemerket under Furusjøen Rundt-løpet

9. september 2019

Minste mulige margin i oppgjøret om Trippelen.

På mange måter ble årets utgave av Furusjøen Rundt-løpet/marsjen ungdommens dag, selv om de gamleste fortsatt er de eldste.

8 km Furusjøen Rundt-marsjen

Allerede fra start satte unggutten fra Tormod Skilag, Markus Bryan Grøthe (14), fart og skaffet seg noen meters ledelse etter bare noen hundre meter.
Med høy marsjfart og disse metrene man alltid måtte jage holdt unge Grøthe hele veien inn til mål og vant med 34 minutt blank - og dermed ny løyperekord for 8 km med 15 sekund.

Fattige tre minutter bak Grøthe fulgte Stein Olav Snesrud (bilde til venstre). Snesrud er kanskje for de fleste mest kjent som Petter Northug personlige skismører, og i den senere tid som smøresjef for det norske landslaget i langrenn.

På plassen bak Snesrud fulgte Stig Pettersen, som forbedret sin personlig bestetid på 8 kilometeren, og løp inn på 38:31,0.

På kvinnesiden fulgte storesøster Kaja Jeanne Grøthe opp, og løp inn til en flott 3. plass, på tiden 43:07,0. Kaja måtte se seg slått av damene fra Otta.

Veronica Wolf løp inn til bestetid for kvinner på 41:18.0.
En god tid som hold til en flott 8. plass totalt uavhengig av kjønn. På andreplass fikk vi Linda Sorli (også fra Otta) på 42:46.0.

Tett fulgt bak pallen - løp det flere unggutter og -jenter fra 12-års alderen og oppover inn med gode tider på 40-45 minutter.

Vi må likevel trekke fram gutten fra arrangørklubben, 12 år gamle Viljar Krogstad (bildet øverst), som løp inn til 39:05,0. En solid 4. plass og med en løpsfysikk, treningsvilje og utholdenhet som kan gjøre han god i nærmest hvilken slags idrett.

Dette er ungdom som driver allsidig og aktivt med både fotball, ski, svømming og håndball. Rett og slett imponerende - og kan fort bli en solid utfordrer til de litt eldre.

Kanskje allerede til neste år...

Markus Bryan Grøthe skaffet seg noen meters luke allerede etter noen hundre meter etter start - og holdt helt inn til mål

Se også:

Komplette resultater Løpet 2019

18 km Furusjøen Rundt-løpet

På 18 km rundt Furusjøen var det før start vanskelig å peke på noen favoritter, men enkelte hadde gode resultater fra tidligere løp og fra ski. Det var også knytt spenning til hvordan oppgjøret i Furusjøen Rundt-trippelen ville gå.

I kvinneklassen ble det skiløperne som trakk det lengste strået.

Ragnhild Haukåen( K20) (bilde til høyre), Ringebu-Fåvang skiklubb, ble beste kvinne på 1:22:43,0

Ragnhild vant med 59 sekunder på Hege Skari (K45), Lillehammer skiklubb. Like kjent for å ha ski på beina som joggesko.

Guri Lillehaug (K25) fulgte opp tredje plassen på tiden 1:25:42,0.

I klassen for menn utkrystaliserte seg fort en liten tettgruppe på 6 menn, som lå relativt tett på hverandre lenge. Til slutt skilte det bare 15 sekund
mellom 1. og 2. plass.

Fra Byåsen IL/YT tok unggutten, Magnus Drøyvold (M18), trakk det lengste strået og tok seieren på  Furusjøen Rundt-løpet, på tiden 1:08:29,4. Magnus vant med 15 sekunders margin på Øyvind Wiger (M40) fra Modum Fiidrettsklubb.

På tredjeplass fulgte skiløperen fra Hemsedal IL, Sigurd Sollien Hulbak (M20), 1:11:43,0.

Furusjøen Rundt-trippelen - de gamleste er fortsatt de eldste

Etterhvert som det ble klart at Magnus Drøyvold kom til å vinne Furusjøen Rundt-løpet, ble det spenning om gutten kunne ta hele Furusjøen Rundt-trippelen.

Tidligere i år har Magnus gått 45 km på ski på 2:33:36,9 og syklet 70 km på 3:04:28,9, og hadde før løpet en samlet totaltid på 05:38:05,8. Dermed lå Magnus på en fin, fin tredjeplass i sammendraget - 7 minutter og 5 sekunder bak sin egen far, Terje Drøyvold (M50), som ledet trippelen før løpet med totaltid på 05:31:00,2.
I mellom seg på andre plass hadde de ringreven Asbjørn Oppegaard (M60), Aurskog Høland friidrettslag, som har deltatt i Furusjøen Rundt-trippelen i flere år. Asbjørn hadde før løpet en sammenlagt tid på 05:36:24,6.

Terje Drøyvold (M50) ble på Furusjøen Rundt-løpet 7. mann i mål, slått av sin sønn 6 minutt og 46 sekund på de 18 kilometrene rundt Furusjøen.
Til tross for sterkt løp, med minste mulige margin, dro Terje i land årets trippel med fattige 19,6 sekunder!
De gamleste er fortsatt de eldste i familien Drøyvold.

Med seg på pallen fikk de følge av Jørn Petter Kolås Ryen, som kom inn sammenlagt snaue 14 minutter bak.

Vi bøyer oss i hatten (og støvet) for imponerende resultater etter tre jevne og harde konkurranser.
Årets Trippelvinnere.

Årets Trippelvinnere

På kvinnesiden var det kun èn dame som fullførte alle tre konkurransene, men gjennomføringen er ikke mindre imponerende av den grunn.
Anne Karin Røken (K35) fra Toten-Kranken CK fullførte alle tre konkurransene på totaltiden 9:31:25,9.