Rittet
Rittet
9. juli 2022

Nyheter

Takk for sist!
Se flere nyheter

Terrengsykkelritt i eventyrlige omgivelser ved Rondane på Kvamsfjellet.

COVID19 er blitt en følgesvenn, og myndighetene legger føringer for hvordan og for hvor mange man kan ha arrangement. Vi gleder oss over at det er mulig å arrangere, selv om man må gjøre smitteverntilpasninger.

 • Unngå ansamlinger av mange mennesker samtidig
 • Redusere antall kontaktpunkt mellom frivillige og deltaker, mellom deltakere og mellom frivillige

Årets ritt vil derfor kun kjøre hovedarrangementet, Furusjøen Rundt-rittet 70 km, Pathfinder 73 km, Menn/Kvinner Junior, samt NM Terreng Maraton Elite og Masters.

Det vil ikke være aktive klasser i aldersbestemte, og alle mellomdistanser vil utgå. Noe av servicetilbudet før, under og etter rittet er redusert eller tatt bort, for at Furusjøen Rundt skal være så trygt og godt ritt som mulig.

Velkommen til fjells. Velkommen til Eventyret i Rondane.

Løypetrase 32km
Løypetrase 57km
Løypetrase 70km
Løypetrase 73km
Førstehjelp
Rennkontor
Start og mål
Drikkestasjoner
Mat- og drikkestasjoner
Parkering
Bra publikumsplass
Garderobe/dusj
Toaletter
Kafé/mat
32 km
57 km
70 km
73 km
Informasjon
UCI World Series MTB Marathon

Due to the ongoing pandemic, there will not be any UCI MTB Marathon series in 2021.

Other useful links:
UCI Moutain Bike | UCI MTB Calendar

Program
Fredag 9. juli
10:00-17:00
Uoffisiell trening i løypene
Lørdag 10. juli
08:00-18:00
(siste rytter i mål)
Rittkontor åpent
08:30
Lagledermøte, Rondablikk Hotell
Se starttider
Til de ulike ritt
Ca 13:42
Første deltaker i mål NM Masters (kohort 2)
Ca 14:12
Mål NM Elite Kvinner (Kohort 2, orange/grønn)
Ca. 14:25
Mål Furusjøen Rundt-rittet, 70 km (Kohort 1, blå)
Ca 14:28
Mål NM Elite Menn (Kohort 2, orange/grønn)
Ca 14:45
Offisiell premieseremoni
NM Elite, NM Masters og Menn Junior (ikke NM) (Kohort 2)
Fra ca 15:00
Premieseremoni
Furusjøen Rundt-rittet (Kohort 1)
Ca. kl. 15:30
Premieseremoni
Kvinner junior (ikke NM) (Kohort 1)
18:00
Stadion stenges (etter siste rytter)
Løypebeskrivelse

70 km Furusjøen Rundt-rittet | Kvinner Junior

- seedingsritt til BirkebeinerrittetGrenserittet og CykleVasan

Eventyret i Rondane starter rolig på grusveier ned mot vakre Furusjøen og opp gjennom setergrenda Hovde, ned Frydalen landskapsvernområde tett inn til Rondane nasjonalpark.
Første utfordring kommer etter 13,6 km.
På snaut 9 km stiger løypa med 422 stigningsmeter til du er på toppen av Krøkla, 1.162 m.o.h.
For de som tar seg tid, kan man nyte en fantastisk utsikt mot Rondane og Jotunheimen. Her er første matstasjon. Er det tungt opp, er det tilsvarende lett ned.

Løypa går videre forbi Aftstjønn og gjennom et flott landskap med mange setergrender opp til Gravdalen. Dette er løypas første terrengutfordring på 3,5 km.
Fra snaufjell og gjennom furuskogen kommer man til Tjønnsætra og andre matstasjon. Her går løypa på raske skogsstier, terreng og grus mot Tjønnmorka og inn på et terrengparti mot Kringsætrin og matstasjon nummer tre.

Så svinger løypa inn mot Smukksjøen og løypas andre lange terrengparti ned mot Furusjøen igjen.

Den siste delen av løypa går opp Haugseter inn forbi Hotell Rondablikk og inn til mål på Rudland fjellsenter.

Fakta:
Lengde 68,3 km.
Ant. Høydemeter 1.500 m.
Sti/terreng 20 km.
Grus 47,7 km.
Asfalt 600 m.
Stipulert vinnertid ca 2:30

Matstasjoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 23 km.
Jønnblestulen - 722 m.o.h - 51 km

Løypekommentar:
Løypeprofilen er spesielt tilpasset mosjonisten og Birkenentusiasten. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger, og flere og flere deltager deltar. Det er ikke uten grunn at vi kaller dette for Eventyret i Rondane.
Variert vanskelighetsgrad på terreng og stipartiene gjør dette rittet til en utfordring som mange synes er gøy. Stipartiene er utbedret i 2014 og 2016.

73 km - NM Elite Menn - NM Masters Menn 30-39 år - Furusjøen Rundt Pathfinder

- Seeding til UltraBirken

1. Frem til Krøkla 20 km.
Starter rolig på grusveger i ca. 3 km før løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1.264 m.o.h. Her er det et gåparti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng. Løypepartiet er ikke teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

2. Frem til Tjønnsæter 31 km.
Etter matstasjon på Krøkla 1.155 m.o.h. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier på øversiden av Fjelltjønn og ned til Gravdalen,  Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og matstasjon og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti.

3. Frem til Kvam Idrettspark 42 km.
Fra Tjønnsæter går den raskt ned mot det punktet hvor løypen svinger nedover mot Kvam. Her kommer løypas mest krevende tekniske parti. Etter ca. tre kilometer oppover langs sti, stuper løypa nedover langs svært bratte stier ned mot Kvam og løypas laveste punkt 270 m.o.h. Løypa har nå gått nesten 42 km på sti og terreng.

4. Frem til Bakkom 51 km.
Fra Kvam Idrettspark går løypa nå bratt oppover på grusveg langs den flomrammede Veikledalen, opp til Leinbakken, og mot matstasjonen på Bakkom.

5. Frem til Kringsætrin 61 km.
Nå følger løypa fylkesvei 419 i ca. 400 meter (endret i forhold til løypekart) og ved Tjønnmorka møtes alle løypene i Furusjøen Rundt. Først på grusvei og så et lite terrengparti før matstasjonen på Kringsætrin.

6. Frem til Vassmillom 69 km.
Det er nå den samme trasèen som resten av Furusjøen Rundt. Løypa går oppover mot Smukksjøen og over til Vålåsjøen. Partiet har en fin blanding av raske stier, grus og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen.

7. Frem til MÅL.
Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, nedover mot Hotell Rondablikk og i mål. Felles trasè med alle løyper fra Vassmillom og inn i mål.

Fakta:
Lengde 73 km
Ant. høydemeter 3.000 m
Stipulert vinnertid ca. 3:30

Teknisk- og Langesoner:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h – 31 km.
Kvam Idrettspark 270 m.o.h. - 42 km.
Bakkom 667 m.o.h. - 51 km.
Kringsætrin 869 m.o.h. - 61 km.

Matstasjon arrangør:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Kvam Idrettspark 270 m.o.h. - 42 km.
Jønnblestulen 722 m.o.h - 57 km.

Tips:
Fulldemper er en fordel.
Gode punkteringstrygge dekk.
Multiverktøy og ekstra slange (r).
Sykkel i god stand.

Løypekommentar:
Det har vært en lang og morsom prosess å finne frem til denne traséen. Vi har lyttet til utøvere, forbund og ikke minst ivrige stisyklister.
Rondane og Kvamsfjellet har et enormt spenn av muligheter for sykling. Dette er en løype som krever svært mye av utøveren, men som samtidig gir en morsom opplevelse.

57 km - NM Elite Kvinner - NM Masters Kvinner og NM Masters Menn 40+ | Menn Junior

1. Frem til Krøkla 20 km.
Starter rolig på grusveger i ca. 3 km før løypen begynner å stige forholdsvis bratt opp til høyeste punkt på 1.264 m.o.h. Her er det et gåparti i begynnelsen, som etter hvert går over i høyfjellssti. Løypen går opp og ned gjennom et fantastisk fjellområde på blanding av sti og terreng. Løypepartiet er ikke teknisk vanskelig, men med krevende underlag (stein/mose/gress).

2. Frem til Tjønnsæter 31 km.
Etter matstasjon på Krøkla 1.155 m.o.h. stiger løypa opp mot Skarven, og nedkjøringen mot Gravdalen og Tjønnsæter starter. Løypa går i begynnelsen på steinete svært tekniske stier som etter hvert går over i raske flytstier ned til Gravdalen. Løypa er i år lagt litt om og går på øversiden av Fjelltjønn. Etter Gravdalen går løypa ned mot Tjønnsæter og matstasjon og den endrer karakter fra høyfjellssti til skogs sti.

3. Frem til Kringsætrin 46 km.
Det er nå den samme trasèen som resten av Furusjøen Rundt. Løypa går ned mot Lauvåsfeltet på raske skogs stier og over mot Tjønnmorka.

4. Frem til Vassmillom 53 km.
Partiet har en fin blanding av raske stier, grus og med en fantastisk utsikt mot Rondane og Furusjøen

5. Frem til MÅL.
Fra Vassmillom stiger løypa igjen opp mot Haugseter på fin grusveg, før den går over i et lite stiparti nedover mot Hotel Rondablikk og i mål.

Fakta:
Lengde 57 km
Ant. høydemeter 1.760 m
Stipulert vinnertid NM Kvinner ca 3:05

Teknisk- og langesone:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Tjønnsæter 916 m.o.h. - 31 km.
Kringsætrin 869 – 46 km.

Matstasjoner fra arrangør:
Krøkla 1.155 m.o.h. - 20 km.
Jønnblestulen 722 m.o.h. -  42 km.

Tips:
Fulldemper er en fordel.
Gode punkteringstrygge dekk.
Multiverktøy og ekstra slange.
Sykkel i god stand.

Løypekommentar:
Det har vært en lang og morsom prosess å finne frem til denne traséen. Vi har lyttet til utøvere, forbund og ikke minst ivrige stisyklister. Rondane og Kvamsfjellet har et enormt spenn av muligheter for sykling.  Dette er en løype som krever svært mye av utøveren, men som samtidig gir en morsom opplevelse.

Reglement

Vi ønsker at alle skal ha en positiv opplevelse med Furusjøen Rundt-rittet, og ber om at alle setter seg inn i regelverket. Vi følger NCF`s og UCI`s regelverk

Påmelding

All påmeldingen skjer via nettpåmeldingen på våre hjemmesider. Påmeldingen er bindende. Når påmelding og betaling er bekreftet og registrert vil deltageren føres opp på våre offisielle startlister. Om du etter registrert påmelding foretar endringer som medfører redusert pris, vil ikke det overskytende bli refundert.

Personopplysninger

Påmeldingen gir oss også rett til å bruke informasjon knyttet til deltagerens navn, klubb, klasse og resultater på internett.
Påmelding innebærer også samtykke i at bilder kan bli lagt ut på våre hjemmesider, Facebook, Instagram, YouTube og andre bilde/videobaser. Bildene blir lagt i vårt fotoarkiv og kan bli gjenstand for gjenbruk av arrangøren eller tredjepart i forbindelse med våre internettsider, nyhetsbrev, reportasjer, annonser og annen reklame virksomhet.

Sykdom/skade/uheldige omstendigheter

I tråd med generelle regler for tidsbestemte arrangementer gis det ikke refusjon dersom man ikke benytter billetten. Dette gjelder også ved sykdom. Sjekk med ditt eget forsikringsselskap det kan være at du er dekket igjennom din hjemforsikring

Avlysning/avbrudd

Ved avlysning av våre arrangement før arrangementsdagen, kan arrangøren beholde 50 % av startkontingenten til dekning av utgifter. Dersom arrangementet må flyttes til et annet sted på samme dato, eller avlyses for deretter å bli gjennomført på en senere dato, eller for å bli flyttet til et annet sted på en ny dato, har de som var påmeldt til den opprinnelige dato, men som ikke stiller til start på ny dato ikke krav på tilbakebetaling av noen del av startkontingenten.

Ved avlysning i løpet av arrangementsdagen på grunn av plutselig oppståtte vær-/klimatiske forhold eller annen "force majeure", beholder arrangør startkontingenten.

Deltagers ansvar

Deltagere er selv ansvarlig for at alle personlige opplysninger er korrekte.

Deltagere er ansvarlig for at opplysninger i påmeldingen samsvarer med valg av trasé og klasse.

Deltagere er ansvarlig for å hente ut sin deltagerkonvolutt i god tid før egen start (senest en time før start).

Deltager kan bli avkrevd legitimasjon ved avhenting av startnummer.

Det er forbudt å starte i annen pulje enn den man har blitt tildelt.

Alle deltagere må selv sørge for å feste startnummer etter anvisningen:

Startnummer festes foran på sykkelen og skal være synlig under hele rittet.

For NM og UCI Mountain Bike Marathon Series skal startnummer også festes på ryggen.

Alle deltagere sykler på eget ansvar og er pålagt å følge gjeldende lover for trafikk på allmenn vei.

For øvrig skal arrangørens merking og anvisninger følges fra start til mål.

Alle deltagere skal opptre som gode sportsmenn og ikke på noen måte hindre andre deltagere.

Det er strengt forbudt å sykle under annen persons navn.

Alle deltagere må bære CE-godkjent hjelm under hele rittet.

Det er ikke lov å bytte sykkel underveis, benytte følgebil eller på annen måte motta hjelp til framdrift (skyve eller trekke) av utenforstående.

Deltagere kan ikke benytte ørepropper med lyd av hensyn til sikkerheten.

Deltagerne er selv ansvarlig for å bære tap/skade på sykkel eller utstyr forøvrig. Forsøpling av naturen er strengt forbudt. Man skal kun benytte merkede søppelsoner.
Forsøpling blir straffet med 10 minutter tillegg i tid.

Alle ryttere må ha gyldig lisens.
NB! Lisens gjelder ikke for de som ikke er medlemmer i folketrygden eller er 80 år eller eldre.

Alle deltakere fra 13 år må ha gyldig lisens (aktiv- eller engangslisens) og er derved også forsikret av arrangør i følge NCFs reglement. Gjelder også trim-/familieklasser.

Utøvere med helårslisens må medbringe lisenskort ved avhenting av startnummer. (Kan denne ikke fremvises må det påregnes ventetid.)

Diskvalifikasjon

Brudd på en eller flere av ovenstående betingelser kan medføre diskvalifikasjon.

Maksimumstider

Deltakere som kommer til angitt sted etter sperrefristens utløp blir tatt ut av rittet:

For alle turritt

Passering Fv. 419 mot Tjønnmorka. Sperrefrist kl. 16.15.

Deltageren kan fortsette uten startnummer og utenfor arrangørens ansvar.

Natur og søppel

Rondane, Kvamsfjellet har en vakker, men sårbar natur. Det er viktig for oss som arrangører å sørge for at Furusjøen Rundt ikke ødelegger dette.
VÆR EN MILJØVENN - BENYTT SØPPEL-/DROPPSONER VED DRIKKESTASJONENE.
Det er nulltolleranse for forsøpling langs traseen. Forsøpling blir straffet med 10 minutter tillegg i tid.

Brudd og el. skader

Alle ryttere oppfordres til å melde inn til sekretariatet umiddelbart om de bryter rittet. Dette gjør du ved å henvende til nærmeste vaktpost. Dette for at vi skal ha oversikt over alle ryttere, og for å kunne yte service til pårørende etc.

Skader

Oppdager du skadde personer underveis i rittet, meld dette til nærmeste funksjonær eller Røde Kors personell. Prøv å skaffe deg omfanget av skaden og posisjonen på skadestedet.
Ring eventuelt oppgitt nødnummer til Røde Kors. Telefonnummeret står på baksiden av ditt startnummer.

Startkontigent og lisenser

Lisens er obligatorisk for å delta i alle typer ritt, og kommer i tillegg til startkontingenten.

Vi gjør oppmerksom på at absolutt siste påmeldingsfrist for NM Elite og Masters er mandag 5. juli 2021

Distanse
Ritt
Startkontingent
Til og med 06.06.2021
Startkontingent
07.06 - 05.07.2021
Startkontingent
06.07 - 10.07.2021
73 km Menn
57 km Kvinner
NM Elite
450,-
450,-
Ingen mulighet
73 km Menn 30-39
57 km Menn 40+
57 km Kvinner
NM Masters
590,-
690,-
Ingen mulighet
Startkontingent
Til og med 06.06.2021
Startkontingent
07.06 - 07.07.2021
Startkontingent
08.07 - 10.07.2021
73 km
Furusjøen Rundt Pathfinder
Seedingsritt UltraBirken
590,-
690,-
850,-
57 km Menn junior
70 km Kvinner Junior
Furusjøen Rundt Junior (aktiv)
450,-
450,-
600,-
70 km
Furusjøen Rundt-rittet
Seedingsritt
590,-
690,-
850,-

For å tegne helårs-/aktivlisens må man være medlem av sykkelklubb som er registrert hos NCF. Alle som har krysset av for betalt helårslisens/aktivlisens i påmeldingen kan bli avkrevd bevis ved henting av startnummer.

 • - Barn under 13 år er dekket via barneidretten.
 • - Personer som fyller 80 år i konkurranseåret kan ikke løse lisens

Informasjon om lisenser: Norges Cykleforbund - om lisens

Helårs-/aktivlisens

Med aktiv lisens (løst gjennom din klubb), kan man delta i alle typer ritt. For å delta i aktivritt over 16 år må man løse helårslisens.

Lisens for utenlandske statsborgere

Syklister bosatt i Norge og er utenlandske statsborgere, skal ha lisens gjennom sin norske klubb. Utenlandske deltakere må løse engangslisens hos arrangør dersom de ikke har godtkjent lisens fra sitt forbund.

Engangslisens

Kjøpes ved påmelding av sykkelritt og gjelder kun for det rittet

Ritt Engangslisens
Turritt (70 km, 32 km, Pathfinder)

Startkontigent 499,- og lavere

Startkontigent 500,- og høyere

150,-

200,-

Ungdomslisens 13 - 16 år 50,-
Trimlisens Trimritt under 70 km 50,-
Premiering

I tillegg til nedenforstående premiering har vi en rekke uttrekkspremier gitt av våre sponsorer og samarbeidspartnere.
Utrekkspremier hentes ut på premiebordet. Oppslag om vinnere på informasjonstavlen på stadion.

Premiering i hver av kohortene på stadion i 2021.

NM ELITE Kvinner og Menn
1. premie
2. premie
3. premie
4. premie
5. premie
6. premie
NOK 5 000 Gullmedalje og mesterskapstrøye
NOK 3 000 Sølvmedalje
NOK 2 000 Bronsemedalje
NOK 1 000
NOK 750
NOK 500
NM MASTERS pr klasse Kvinner og Menn
1. premie
2. premie
3. premie
Gullmedalje og mesterskapstrøye
Sølvmedalje
Bronsemedalje
NM MASTERS totalt Kvinner og Menn
1. premie
2. premie
3. premie
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie
Furusjøen Rundt Junior (aktiv)
1. premie
2. premie
3. premie
NOK 1 000, gavekort Sport 1
NOK 750, gavekort Sport 1
NOK 500, gavekort Sport 1
73 km Furusjøen Rundt Pathfinder totalt uansett kjønn
1. premie
2. premie
3. premie
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie
70 km Furusjøen Rundt-rittet totalt Kvinner og Menn
1. premie
2. premie
3. premie
Gavepremie
Gavepremie
Gavepremie

Premier ettersendes ikke.

I henhold til reglementet for turritt terreng er det ikke tillatt med pengepremier eller andre omsettelige premier for plassering i turritt, men har anledning til å gi en type minnepremie (eksempelvis vase, plakett, pokal, statuett med eller uten inskripsjon)

Seeding

Hva er seeding?
Seeding er at man får sammenlignbare resultater fra noen gitte ritt, hvor man deretter blir satt opp i startpuljer hvor deltakerne har tilnærmet lik kapasitet og er mer jevnbyrdige. Det er for å skape mest mulig flyt og rytme i rittet.
Furusjøen Rundt gir gode muligheter for å få gode resultater og sikre deg god seeding og startpulje.

Furusjøen Rundt seeder til følgende ritt:

70 km Furusjøen Rundt-rittet Birkebeinerrittet
Grenserittet
CykleVasan
73 km Furusjøen Rundt Pathfinder
(gjelder også Masters-klassene)
UltraBirken

Les mer om hvordan seeding er hos den enkelte rittarrangør.

Vasaloppet Seeding
Grenserittet Seeding
Birken Seeding

Starttider

Lørdag 10. juli

Med forbehold om endringer, og at enkelte starter kan bli slått sammen.

VIKTIG!

KOHORT 1 - 70 km Furusjøen Rundt-rittet | Kvinner Junior, max 200 deltakere
KOHORT 2 - 73 km | 57 km NM Elite og Masters | Pathfinder | Menn Junior, max 200 deltakere
 • Vær oppmerksom på at man inn mot mål følger merker/målgang for sin kohort
 • Ved uthenting av startnummer følg merking for din kohort
 • Kohorter har adskilte toaletter, følg alltid din kohort
 • Kohorter har godkjenning til å krysse hverandre ute i løypa, men inne på arenaområde må man følge anvisning for sin kohort
Kl. slett Ritt Distanse
10:00 NM MASTERS MENN 30-39
73 km
10:00 Furusjøen Rundt PATHFINDER - starter bak Masters
73 km
11:00 NM ELITE MENN
73 km
11:05 NM MASTERS MENN 40+
57 km
11:05 MENN Junior
57 km
11:10 NM ELITE KVINNER
57 km
11:10 NM MASTERS KVINNER
57 km
12:00 KVINNER Junior
70 km
12:00 Furusjøen Rundt-rittet, seedingsritt
70 km
12:05 Furusjøen Rundt-rittet, seedingsritt | EL
70 km

Med forbehold om endringer, og at enkelte grupper med lav deltakelse kan bli slått sammen.

Mat- og drikkestasjoner

Det er mange mat-/drikkestasjoner undervegs, samt en ved målgang, avhengig av hvilket ritt du deltar på.
Vi har også en enkel sykkelservice ved hver mat-/drikkestasjon, om uhellet skulle være ute.

I henhold til smittevern har vi pålagt å redusere antall kontaktpunkter, dermed vil årets ritt gå med redusert antall mat- og drikkestasjoner.
Vi kan ikke lange mat eller drikke, men du kan forsyne deg på bordet. Mat vil være emballert, eller f.eks. banan vil ha skallet på.

 

Matstasjon Innhold Distanse
Fuel of Norway KRØKLA Fuel of Norway Sportsdrikk og vann
Fuel of Norway Energibar
Banan
70 km
73 km
57 km
Fuel of Norway TJØNNSETER KUN TEKNISK OG LANGESONE FOR NM (ubemannet fra arrangør)
70 km
73 km
57 km
Fuel of Norway KVAM IDRETTSPARK Fuel of Norway Sportsdrikk og vann
Fuel of Norway Energibar
Banan
73 km
Fuel of Norway BAKKOM KUN TEKNISK OG LANGESONE FOR NM (ubemannet fra arrangør)
73 km
Fuel of Norway JØNNBLESTULEN Fuel of Norway Sportsdrikk, vann og Cola
Fuel of Norway Energibar
Banan
70 km
73 km
57 km
Fuel of Norway MÅL Fuel of Norway Sportsdrikk og vann
Øyens Hjemmebakeri fettbrød
Banan
Salt potetgull
Suppe m/eventyrbrød
70 km
73 km
57 km

Vær en miljøvenn - benytt søppelsonene ved matstasjonene. Viser til øvrig reglement.

Klasseinndeling

Følgende klasser må ha løst helårslisens, utstedt av det nasjonale sykleforbund tilknyttet UCI:

NM Menn Elite
NM Kvinner Elite

NM Masters Menn
30-34 / 35-39 / 40-44 / 45-49 / 50-54 / 55-59 / 60-64 / 65-69 / 70-74 / 75-79 / 80+

NM Masters Kvinner
30-34 / 35-39 / 40-44 / 45-49 / 50-54 / 55-59 / 60-64 / 65-69 / 70+

JUNIOR
Menn Junior og Kvinner Junior, 17-19 år

Alle klasser under kan velge engangslisens eller har løst helårslisens:

73 km Pathfinder, åpen klasse M/K 19 år og eldre

70 km Seedingsritt, aldersklasser fra M/K17-18 og alle eldre klasser

Drakter: Deltakere i NM Elite og NM Masters må stille i drakt godkjent av egen klubb og NCF. Utøvere som stiller for sine nasjonale lag må stille i nasjonens drakt, godkjent av UCI.

Stadion

Rudland Fjellsenter er området for stadion. Adressen er Breiensdokka 9, 2642 Kvam (Google maps).

For å unngå ansamling av mye mennesker samtidig anbefaler vi at man forlater stadion/arenaen så snart som mulig.

For å redusere antall kontaktpunkter vil det i 2021 ikke være tilbud om dusj/garderober eller enkelt kiosksalg på stadion.
Butikk finner man på Ruststugusetra, matservering på Rondablikk og Bjørgebu ca. 2-300 meter fra arena.

Minner om at man må følge skilting for sin kohort på arenaen og ved målgang:

 • KOHORT 1: 70 km - blå.
 • KOHORT 2: 73 km og 57 km - orange/grønn

 

 • Stor og moderne toalettvogn
 • Gratis parkering
 • Dagligvare på Ruststugusetra
 • Restaurant/kafe på Bjørgebu
 • Overnatting på Rondablikk
 • Sekretariat
 • Sykkelvask
 • Nord-Fron Røde Kors Hjelpekors på stadion og rundt i løypa
Sekretariat

Rittkontoret vil være lokalisert ved start-/målområdet:

Rudland Fjellsenter (google maps)
Breiensdokka 9
2642 Kvam

Sekretariat i hver av kohortene på stadion under rittdagen.

Kohort 1:
Sekretariat åpner kl. 09:30

Kohort 2:
Sekretariat åpner kl. 08:00

Utdeling av startnummer.
Tidtakerchip sitter på baksiden av startnummeret og må ikke fjernes eller brettes. Festes i front på sykkelen.

Etteranmelding inntil kl 10:00 hvis ledige plasser. Etteranmelding må gjennomføres av deltakeren selv via egen mobil eller egen pc.
Etteranmelding for NM er ikke mulig.

Startnummer skal festes på ryggen (Elite og Masters) og foran på sykkelen, og skal være godt synlig under hele rittet.

Ved brutt ritt, må ikke målstreken passeres.

Startnummer m/tidtakerchip er for engangsbruk og kastes etter rittet av utøveren.

Selvseeding 70 km

Puljestart med inntil 100 ryttere i hver pulje.

 • 12:00, de men antatt best sluttid inntil 100 rytter
 • 12:05, øvrige inntil 100 ryttere

Puljene blir satt opp ut i fra selvseeding basert på antatt sluttid.

Intervall for antatt sluttid:

2:15 - 2:45

2:46 - 3:05

3:06 - 3:25

3:26 - 3:45

3:46 - 4:15

4:16 eller mer

Valget er en del av grunnlaget for hvilken pulje du starter i Furusjøen Rundt-rittet (overnevnte intervaller vil bli slått sammen til hensiktsmessige puljer for start).
Har du ikke behov/ønske om seeding velger du "ingen seeding" og blir plassert i en vilkårlig pulje.

Har du ingen idè om sannsynlig sluttid, kan du sjekke tidligere resultater

Ved etteranmelding tar vi forbehold om fulle puljer, og at man må påberegne og starte i første ledige pulje selv om man skulle hatt en antatt bedre sluttid enn øvrige i feltet.

Rittledelse

Generell henvendelse: post@furusjoenrundt.no

Rittleder:

Ole Kristian Rudland, tlf.: 909 49 698, e-post; ok@rudland.no

Arrangementsleder:

Anette Lunde, tlf.: 909 49 647, e-post anette@furusjoenrundt.no

Daglig leder:

Ole Petter Brendstuen, tlf.: 907 78 999, e-post post@kvamil.no

Kommissær:

SK/PCP: Mikael Nystrand, SWE/UCI
Jury: Anders Stenbock-Haakestad, Halden CK
Jury: Anny Slettmoen, Bingsfoss SK
Mål/Finish: Bjørn Birkeland, IK Hero

Forventet passeringstider og målgang
Start Fuel of Norway Krøkla Fuel of Norway Tjønnsetra Fuel of Norway Kvam Fuel of Norway Bakkom Tjønnmorka Fuel of Norway Kringsætrin Fuel of Norway Gamle Hovdeveg-Furusjøråket Mål
NM Masters Menn 30-39, 73 km
10:00 11:14 11:40 12:23 12:45 13:06 13:20 - 13:48
Furusjøen Rundt Pathfinder, 73 km
10:00 11:20 11:50 12:38 13:00 13:23 13:35 - 14:09
NM Elite Menn, 73 km
11:00 12:06 12:30 13:06 13:25 13:42 13:55 - 14:28
NM Masters Menn 40+
Menn Junior
57 km
11:05 12:19 12:45 - - 12:56 13:25 - 13:42
NM Elite Kvinner, 57 km
11:10 12:28 12:50 - - 13:20 13:40 - 14:12
NM Masters Kvinner, 57 km
11:10 12:48 13:25 - - 13:53 14:20 - 14:40
Kvinner Junior, 70 km
12:00 13:01 13:40 - - 14:04 14:20 14:58
Furusjøen Rundt-rittet | Kvinner Junior, 70 km
Seedingsritt
Puljestart hvert 5 minutt
12:00
12:05
12:48 13:25 - - 13:38 14:00 - 14:25
Sperrefrist
 
 
 
73 km 14:30
 
Alle 16:15
 
 
18:00
Invitasjon

Nedenfor finner du invitasjon.
Vi gjør oppmerksom på at dette er et ikke-dynamiske dokument, og at ved endringer og oppdatert informasjon henviser vi til vår nettside.

Invitasjon Furusjøen Rundt-rittet 2021 (pdf)
Vær oppmerksom på endringer!

Været på Kvamsfjellet
GENERALSPONSOR
HOVEDSPONSOR
GULLMEDLEM
SØLVMEDLEM
BRONSEMEDLEM
MEDLEM
SAMARBEIDSPARTNERE
Postboks 61
2642 Kvam
Org.nr: 913 776 909
Telefon: 909 49 647
post@furusjoenrundt.no
arrow-circle-rightcrossmenuchevron-right-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram